Грижа за маската

Грижа за маската

Новонавлезлият в живота ни аксесоар – маската, трябва да бъде поддържан, за да ни служи дълго време. Разглеждаме я от модна гледна точка, без да включваме еднократните варианти. Защитната маска вече се превърна в част от нашето ежедневие и ни се налага да я носим винаги със себе си, за да влизаме необезпокоявани в затворени пространства, където има и други хора.

Изработени от най-различни платове според тоалета и личния вкус на притежателя, маските не само предпазват от коронавируса. Те са предназначени за многократна употреба и се носят само след старателно изпиране.

Колко често трябва да се пере маската?

Важно е маската да се изпира след всяка употреба. Ако я носите повече от 4 часа, сменете я с друга, по-чиста, която задължително е била съхранявана в чист плик, а не пъхната в чанта или джоб.

Как правилно да перем маската си от плат?

Тъй като целта е да се унищожат потенциално попаднали вируси, да се убият бактерии и други микровредители, най-подходящият начин за пране на маската за многократна употреба от плат е да я пуснете в пералнята на възможно най-високата температура, като добавите перилен препарат. Важно е да съобразите материята! Ако най-високата температура за памук е 60-90°С, то за коприна тя е по-ниска. Следвайте знаците на етикета. Но не забравяйте, че е за препоръчване градусът на пране да е поне 60. Алтернативен вариант е да изварявате маската в продължение на 10 минути.

Може ли маската да се изпира ръчно?

Маската може да се пере и ръчно, но с по-топла вода – колкото можете да търпите, с подходящ препарат за ръчно пране.

Гладене на маската

Веднъж изсъхнала добре, маската трябва се изглади на по-високи градуси, за да сте сигурни, че микробите са унищожени. Не я сушете в сушилня!

И не забравяйте!

Преди да поставите маската на лицето си, измивайте или дезинфекцирайте добре ръцете си!

 

Извайте фигурата си със стягащо бельо!
Различните приложения на забрадката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories