полилей | shop.polarislighting.bg

Избор на осветително тяло за опънати тавани през 2022 г

Опънатите тавани отдавна се използват, но все още повдигат много въпроси – и може би основният: каква лампа е най-подходяща за такова покритие? В крайна сметка осветлението трябва да бъде не само красиво, светло и икономично, но и безопасно за PVC фолио и удобно фиксирано върху мека и подвижна „основа“. Затова не трябва да купувате първите налични модели! И за да ви улесним, събрахме ключови съвети как да изберете осветително тяло за опънати тавани.

Основните видове тела за опънати тавани

Накратко, с този тип таван можете да използвате почти всяка опция за осветление. Въпреки това, всеки тип лампа в тази ситуация има свои собствени нюанси.

Комбинирано осветление за опънат таван

Полилей и висящи конструкции. Традиционен полилей и други окачени осветителни тела са най-подходящи за структура на опън. Всъщност в тях лампите се отделят от тавана с 30-50 см, поради което рискът от нагряване, което може да повреди филма или тъканта (покритието е направено от тях), е минимален. Все пак трябва да внимавате.

Оптималният избор на осветително тяло за опънат таван е с абажури, насочени надолу или встрани. Така има по-малък риск PVC да пожълтее и да се напука от ярка светлина. И още нещо: ако таванът ви е лъскав, обърнете внимание на дизайна на полилея от „горната“ страна – защото той, отразен като в огледало, ще бъде идеално видим за вас

Универсални прожектори

Класика на жанра за опънат таван е прожектор. Този източник на светлина се монтира лесно в плат, филм, има минимално тегло и размер и идеално се вписва в „ниски“ интериори. Плюс това, с помощта на такива устройства можете ефективно да зонирате стая – отлично решение за осветление на голяма всекидневна, например. Прожекторите са разнообразни: вградени наравно с тавана и горни, стационарни и с регулируема посока на светлината (т.нар. спотове). Но трябва да намалите вероятността от прегряване. Осветителните тела трябва да имат определен тип лампи (повече за това по-долу) и термични пръстени, които намаляват преноса на топлина между устройството и материала на тавана.

Осветителни тела за апартамент, избор, монтаж.
Различни видове матраци и цените им: Как да изберем най-добрия матрак на най-добрата цена, спрямо бюджета ни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories