бели съдове за хранене be4home.com

Защо да изберете бели съдове за ресторант

Много хора свързват отиването в ресторант или кафене с празник. И това е разбираемо, защото разменяме вечерята в позната обстановка за хранене на място със специална тържествена атмосфера. Изискан интериор, невероятно вкусни и стилно декорирани ястия, професионално обслужване – всичко това помага да се създаде празнично настроение, да се получи не само физическо удоволствие от храната, но и емоционално удовлетворение. Между другото, съдовете за хранене играят важна роля във всичко това. Психолозите отдавна са доказали, че апетитът и общото възприемане на вкусовите и ароматни нюанси зависят от това от кои чинии се храним. Забелязали ли сте, че в повечето случаи ястията за кафенета и барове, ресторанти са бели? Каква е тайната на популярността на бялото? Сега нека се опитаме да го разберем.


Цвят и апетит. Каква е връзката?

Първо, просто трябва да разберете как цветът влияе върху желанието за ядене, защото това е основната цел на ресторантите.

Известно е, че храната сервирана в ястия с ярки топли цветове повишава апетита, което кара да се яде повече. По същия начин ни влияят и пастелните цветове на съдовете.

Но чинии, чаши в студени цветове, напротив, намаляват желанието за ядене. И само белите ястия практически не влияят на апетита ни и на възприемането на храната без да разсейват, така да се каже вниманието към себе си. Тоест всяко ястие ще разкрие 100% вкуса и аромата си, ако се сервира в бели чинии!

Ясно е обаче, че това не е единствената причина съдовете за кафенета и барове да са предимно бели. Има и някои други причини.


Предимства на белите съдове за хранене

Ако говорим за останалите предимства на белите съдове, има толкова много от тях, че дори можете да отделите няколко групи: практични, естетически и икономически.

Първо, относно практическата страна на въпроса:

– белите съдове са универсални, тоест подходящи са за ресторанти с абсолютно всякаква тема и дизайн, ще бъдат подходящи дори след стилистични промени (което не е необичайно в ресторантьорския бизнес);
– белите съдове не изискват никакви трудности в грижите и дори тежката мръсотия е най-лесна за отстраняване само от такива съдове – не боядисани, без шарки.
– всеки свързва бялото с чистотата, така че чиниите от този конкретен цвят няма да породят никакви съмнения относно свежестта на храната, дори и сред най-придирчивите гастрономи;
– сервирането с някои акценти (например сватбено събитие в определена цветова схема) няма да пострада по никакъв начин, а ще е от полза само ако съдовете са неутрално бели.

Като цяло, както можете да видите, бялата посуда има много предимства, което я прави привлекателна не само за професионална употреба, но и за домашна употреба.

Таблетки за дезинфекция на вода
Удобна елегантна рокля

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories