Дамски ежедневни сандали от естествена кожа | orso-store.com

Как да изберем правилния размер обувки

Днес все повече поръчки на обувки се правят през онлайн магазина. Това ви дава богат избор и спестява много време. Преди да купите чифт обувки, които харесвате от разстояние, винаги възникват редица въпроси. Как да изберем правилния размер обувки? На какви параметри трябва да обърнете внимание при избора на определен модел или тип обувки?

Определянето на най-точния размер на обувките е от решаващо значение не само за удобството и комфорта при носене, но и за добрата стойка и благосъстоянието. Всъщност в съвременните условия ние постоянно носим обувки: на работа, на почивка и често у дома. В този режим сме ⅔ от времето на деня и краката почиват само по време на сън. Затова, преди да купите обувки, трябва да се ръководите от няколко лесни правила:

   – Обувките трябва да прилягат плътно към крака, без да притискат крака.

   – Твърде тесните обувки водят до мехури и протриване.

   – Твърде големите обувки са вредни за здравето на краката: пръстите се прибират, за да се предотврати плъзгането на крака към пръста или петата, създавайки ненужен стрес върху стъпалото.

Предлагаме Ви да се запознаете с подробната информация за избор на размер обувки, която можете лесно да следвате при поръчка на обувки през онлайн магазина orso-store.com.

Как да измерим размера на крака?

Размерът на обувките се състои от няколко величини: това е дължината на крака, ширината на стъпалото.
За да направите правилните измервания на краката, ще ви помогне един прост метод: вземете лист хартия и молив. В изправено положение, подпряни на двата крака, раздалечени на ширината на раменете, маркирайте дължината на стъпалата от петата до най-изпъкналия пръст, като държите молива перпендикулярно на листа. Това е необходимо, така че краката да имат максимално натоварване.
Кракът има тенденция да се стеснява и разширява при ходене, така че правим измервания с пълна опора, ще се окаже максималната дължина. Друга възможност за измерване е да седите на стол, коленете са свити под прав ъгъл. Тук обаче може да има малка грешка, тъй като няма пълно натоварване на краката, което води до леко намаляване на параметрите

Ако купувате обувки за есенно-зимния период или маратонки, можете да носите чорап.
В идеалния случай правете измервания вечер, когато краката са леко подути и имат максимален обем. Това е естествен процес, характерен дори за здрави крака, които през деня са имали време да „работят“.

Използвайте измервателна лента или линийка, за да измерите разстоянието между тези две линии. Например, ако дължината на крака ви е около 24,5 см, тогава номерът на обувката ви е 39. Ако дължината на крака ви е 24,8 см, размерът на обувката ви е 39,5. В идеалния случай вземете измервания от левия и десния крак, защото те често са различни. По правило за повечето десният крак е малко по-голям от левия, но има и изключения. Ако единият крак е по-дълъг от другия, използвайте по-високите стойности.

В колекцията Orso няма междинни размери, затова препоръчваме да изберете номер обувки с една стъпка по-голям, за да се чувствате комфортно вечер, когато краката ви са подути

Летните затворени обувки е по-добре да поръчате поне 1 см по-дълги от обикновено. Същото важи и за всички спортни обувки – маратонки и кецове, за удобство и по-добра динамика на вашето стъпало при движение и спортни дейности.

Когато купувате отворени сандали и чехли, тази техника не е подходяща, в идеалния случай те трябва да прилягат плътно към крака, а пръстите и петата не трябва да надхвърлят подметката.
Зимните обувки винаги трябва да се поръчват с номер по-голям, тъй като свободното пространство вътре в обувката ще осигури на краката ви допълнителна топлина.

В зависимост от вида на обувката, полустелки могат да се използват при необходимост сутрин и следобед.

Счетоводни услуги за онлайн магазин за мода
Счетоводство за бизнеса с облекло

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories