LED лампи

Осветителни тела за апартамент, избор, монтаж.

Как да изберем и инсталираме лампи за апартамент. Когато планира ремонт, собственикът на апартамент избира дизайн, довършителни и декоративни материали, интериорен стил и често забравя за правилното осветление. Външният вид на помещението зависи от дизайна на осветлението, създава се подходящо настроение, с негова помощ се скриват недостатъците на ремонта или оформлението. Откъде да започнете да избирате? Всяка покупка на лампа започва с определяне на нейната функционалност, тоест за какво ще бъде предназначена: четене, игра, готвене, занаятчийство или общо осветление. Изборът на подходящо устройство се влияе от общата цветова схема на интериора. Външният вид и формата на осветителните тела са избрани в същия стил в хармония с обзавеждането на апартамента или поотделно за всяка стая.

Видове лампи. Днес на пазара има такова разнообразие от тела, че може да бъде трудно да се направи избор. Всяко специфично осветително тяло изпълнява своя собствена функция. За основното осветление на помещението се използват традиционни таванни тела. Те са разположени на равнината на тавана и идват с един или повече нюанси. Няколко лампи, разположени на тавана на една стая, значително увеличават пространството. Таванните лампи могат да бъдат вградени, висящи или близо до повърхността. Вградените или вградени в тавана уреди са идеални за ниски тавани. Не заемат място, тъй като са подредени вътре в тавана. Посоката на светлината може да се регулира. Висулките са полилеи или единични източници на светлина, използвани за осветяване на определени зони, например над масата за хранене в кухнята. Стенните аплици могат да бъдат поставени във всяка стая, те ще бъдат подходящи навсякъде. Те често се използват за осветяване на определена зона в една стая. Тези уреди създават топла, приветлива атмосфера. Настолните и подовите лампи правят осветлението на помещението разсеяно и меко, освен това те служат като декоративни елементи. Мебелни лампи – монтирани в ниши или на открити повърхности на всякакви домашни и офис мебели. Работи на 220 V, батерии или USP зареждане.

Тип закрепване – крепежни елементи, велкро. Избор на осветителни тела по параметри на стаята. При избора на осветително тяло е необходимо да се вземе предвид не само неговата форма, но и светлината, която неговите лампи ще излъчват. Тя може да бъде студена, естествена или топла. Студената светлина се използва в офиси, големи стаи и работни зони тъй като създава работна атмосфера, увеличава активността и помага да се съсредоточи вниманието. Естествената бяла светлина е възможно най -близка до естествената светлина. Това е идеално за декориране на детска стая. Използва се за осветяване на огледала, работна зона в кухня, занаятчийска или зона за четене. Топлата светлина създава уютна атмосфера, комфортна и приятна за окото, насърчава релаксация и приятна почивка. Тези лампи се препоръчват за спални, дневни, бани и трапезарии. Процедурата за фиксиране и инсталиране на LED лампи. Преди започване на монтажните работи се прави изчисление. След това създават електрическа схема, за която използват общ план на апартамента. Всички осветителни тела, контакти, ключове, крушки са маркирани на диаграмата. Можете да продължите към редактиране след създаване на проект. Започнете с инсталирането на ключове. Те са с един ключ и с два ключа. След пълно инсталиране на ключове и окабеляване можете да фиксирате осветителните тела. За фиксиране на прожектори в гипсокартон се правят дупки, свързват се проводници и лампата се вкарва вътре, като държи пружинните крака. Точковото осветление се монтира не само на тавана, но и във всякакви кухи конструкции като прегради или облицовъчни устройства. Инсталирането на обикновен полилей се извършва на кука или на пирон. С масивен полилей се използва по -надежден монтаж – метална котва. За закрепване на стенни лампи се използват винтове или пирон. Леките аплици са прикрепени с дюбели за пеперуди. Ако в апартамента се планират опънати тавани, трябва предварително да помислите за вида осветление, да изберете лампи и лампи. Лампите с нажежаема жичка не са подходящи за опъващи конструкции. Те могат да разтопят материала на опънатия таван. Инсталирането на прожектори е проста работа. Въпреки това, за да свържете няколко 12-волтови осветителни устройства наведнъж, ще са необходими понижаващ трансформатор и прецизна работа по последователността на тяхното свързване. Ето защо има смисъл да поканите опитен специалист да извърши тези работи.

Домовете с екстериор от дърво са любими сред собствениците на жилища.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories