Пролетта и модата

 Всички знаем, че като се „хванем за зелено“ е дошла пролетта. С нея идват и новите надежди, и новите дрехи, и също защо пък да не бъдат малко по-шарени и по-леки. Прибрали сме зимните тежки палта и якета и сега е време за нещо различно. То ще ни накара да полетим, като пойните птички, завърнали се от топлите страни. Искаме леки материи, сатенени, памучни, трикотажни. Защо да не са по-пъстри, по зареждащи ни? Много от нас, когато използват тези материи се чувстват добре, заредени с позитивизъм, избягващи сивото всекидневие. Съчетаваме зелени и червени цветове, сини и черни.

Прави ни впечатление, че предпочитаме дънковите облекла с типичния син цвят, използваме много обувки от този материал или кецове, носим раници и чанти предимно от плат, бижутата обикновено са сребърни, а ние добре знаем, че среброто има уникалната функция и способност да ни пречисти, от целия негативизъм, който се е събрал у нас, когато сме били затворени по-цял ден вкъщи или на училище, както и на работното място.

Разчитаме предимно на нашия вътрешен инстинкт, и го съчетаваме с това, как се обличат другите. Определено искаме да ни е пролетно, пърхащо и оптимистично. Много от дрехите през пролетта оказват ефект върху нас, за това най-често, характерно за жените  е наличието на прически в авангардни и екстравагантни дрехи, по-цветни прически, по начупени и бухнали коси. Всеки търси възможността да си покаже, по-голяма част от себе си, която зимата умело и не нарочно е прикривал под дебелите дрехи.


Все ни се иска да сме различни, неповторими, уникални, така, че да ни забележат и да копират част от стила ни на обличане. Акцентът е през пролетта да привличаме погледите върху нас. Да направим една малка препратка към горещото време, или да забравим, когато внезапно застудее да си вземем някоя топла дрешка. Да се придържаме към негласната максима:

От студ умри, но остани модерен!

Бизнесът и модата
Лятото и модата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories