модерна мини къща | onassisbg.com

Съвети за интериорен дизайн, за да направите малката си къща модерна

Малките домове са голяма тенденция за много собственици. Те може да нямат много място, но са по-достъпни, което ще ги направи чудесен вариант за тези, които биха искали да станат собственици на жилища.

Ако решите да се преместите в малък дом, едно от нещата, върху които може да искате да работите, са прости стъпки, които ще ви помогнат да направите този малък дом по-модерен от преди. Някои от съветите за интериорен дизайн, които можете да използвате, за да направите дома си по-модерен, включват:

Добавете още светлина

Едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашия малък дом, за да го направите по-модерен, е да добавите малко повече светлина, колкото е възможно повече. Естествената светлина ще бъде най-добрият приятел на вашия малък дом, защото може да помогне на по-малкото пространство да изглежда по-голямо и по-добро като цяло. Колкото повече естествена светлина се влива, толкова по-голям ще се чувства домът.

Като начало не блокирайте прозорците с мебели, но можете да отделите време, за да ги подчертаете и да използвате светлината и като част от вашето пространство. Ако е възможно, помислете за инсталиране на капандури в дома, за да можете да се насладите на допълнителната слънчева светлина или да се взирате в звездите в края на деня.

Помислете за съхранението на дрехи

Една от забавните части на това да имате малък дом е, че ще можете да измислите забавни и уникални начини да съхранявате и скривате някои от вещите си. Ще трябва да разгледате всички различни опции, налични в дома ви, и да видите кои са най-разумни за вас, когато става въпрос за съхранение.

Например, може би вашият малък дом има стълбище, за да стигнете до таванското помещение. Ако случаят е такъв, можете да го използвате, за да ви помогне със съхранението. Превърнете дъното му в място за съхранение или шкаф за дрехи.

Добавете изящно изкуство към дома

Една опция, която можете да обмислите да използвате, е да добавите малко изящно изкуство към дома. Изящното изкуство ви позволява да озарите място и ще можете да смесвате и съчетавате, за да работи и за някои от вашите собствени стилни решения.

Много хора се притесняват, че поставянето на изобразително изкуство в дома би било лоша идея и че няма да знаят откъде да започнат. Но с толкова много страхотни произведения на изящното изкуство, от които да избирате, можете да украсите стените и да ги направите да изглеждат невероятно за нула време.

Избягвайте безпорядъка

Когато се преместите в малък дом, може първо да се изненадате колко малко пространство ще имате за работа. Трябва да отделите време, за да разчистите цялата бъркотия и да се уверите, че бъркотията остава далеч от дома ви. Един малък дом може да ви се стори още по-малък, ако навсякъде имате бъркотия, за която да се тревожите.

Разгледайте всички предмети около дома си и решете какво можете да запазите и какво просто ви пречи и ви създава повече проблеми, отколкото си струва. Когато премахнете някои от тези елементи, ще можете да се насладите на част от минималистичния начин на мислене на живот в малък дом, като същевременно помагате на района да се почувства по-голям за нула време.

Пренесете част от външността във вътрешността

Някои от дизайните на малки домове, които обикновено са най-успешни са тези, които ще включват голямо външно пространство на верандата. Това е чудесен начин да разширите както жилищното, когато става въпрос за вашия малък дом.

Ако във вашия малък дом има гардероби, тогава трябва да ги използвате до пълния им потенциал. Използвайте пространството в гардероба си, за да скриете някои от уредите. Ако имате място в гардероба, тогава можете да поставите уред като вертикална пералня. Все още имате нужда от пералня и сушилня, но ако ги приберете, можете да спестите място в дома.

Добавете предимството, че можете просто да затворите вратата, за да я прикриете, и това може да създаде усещането, че имате повече пространство в дома си, на което да се наслаждавате, като същевременно разполагате с някои от уредите, от които се нуждаете.

Въпреки че може да сте малко ограничени в пространството, което имате на разположение в малка къща, това са няколко страхотни начина, по които можете да я декорирате, за да изглежда модерна и удобна. Следвайте някои от страхотните съвети по-горе и вижте колко лесно може да стане това.

Ако решите да построите своята нова мини къща, ето някои стъпки, които може да последвате:

– Изберете мястото – Изберете място, където да построите къщата. Убедете се, че имате необходимите разрешителни и лицензи за строеж, както и че мястото отговаря на вашите нужди.

-Планирайте дизайна – Планирайте дизайна на къщата си. Разгледайте различни модели и определете какви са вашите изисквания за пространство и функционалност.

-Изберете материалите – Изберете материалите, които искате да използвате за строежа на къщата. Можете да изберете от различни материали, като дърво, стомана, бетон и др.

-Наемете професионална строителна фирма – Ако не сте опитен строител, най-добре е да наемете дтроителна фирма, която да ви помогне със строежа на къщата.

– Следете процеса на строеж – Следете процеса на строеж, за да се уверите, че всичко се изпълнява според вашите изисквания. Обсъждайте всяка детайл със строителите, за да гарантирате, че къщата ще бъде изградена точно така, както сте я планирали.

– Придобиване на необходимите разрешителни и сертификати – Убедете се, че сте получили необходимите разрешителни и сертификати за новата ви мини къща, като се свържете с местните регулаторни органи.

– Довършителни работи – След като къщата е изградена, трябва да завършите вътрешните работи като монтиране на мебели, електрически инсталации, водопровод и др.

Построяването на нова мини къща може да бъде много вълнуващо, но също така изисква много време, усилия и внимание към детайлите. Винаги е добре да се консултирате с професионалисти и да се подготвите за всякакви неочаквани обстоятелства, които могат да възникнат по време на процеса на строеж.

Модерна баня. Как да изберем най-добрия душ за баня?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories