изкуството и децата

Защо изкуството е важно за ранното детско развитие

Децата са естествено любопитни. От момента, в който придобият контрол над крайниците си, те работят, за да се представят в света, за да видят как работи всичко. Те изследват, наблюдават и имитират, опитвайки се да разберат как функционират нещата и как да контролират себе си и своята среда. Това неограничено изследване помага на децата да създават връзки в мозъка си, помага им да се учат – и също така е забавно. Изкуството е естествена дейност в подкрепа на тази безплатна игра при децата. Свободата да се манипулират различни материали по органичен и неструктуриран начин позволява изследване и експерименти. Тези артистични начинания и самостоятелно направени проучвания са не само забавни, но и образователни. Изкуството позволява на младите да практикуват широк спектър от умения, които са полезни не само за живота, но и за ученето. Хващането на моливи, креда и четки помага на децата да развият фините си двигателни мускули. Това развитие ще помогне на детето ви с писането, закопчаване на палто и други задачи, които изискват контролирани движения.

Когнитивно развитие. Изкуството може да помогне на децата да учат и практикуват умения като моделиране. Те могат също да практикуват умения за критично мислене, като съставят мисловен план или картина на това, което възнамеряват да създадат, и следват плана си. Математически умения. Децата могат да учат, създават и започват да разбират понятия като размер, форма, сравнения, броене и пространствени разсъждения.

Езикови умения. Докато децата описват и споделят своите произведения на изкуството, както и техния процес, те развиват езикови умения. Можете да насърчите това развитие, като активно слушате и в отговор задавате отворени въпроси. Освен че помага на младите да развият важни умения, свободното изразяване е полезно и за цялостното здраве и благосъстояние. Като насърчавате художественото изразяване, можете да помогнете за улесняване на ученето.

Имитирайте детето си. Вместо да рисувате собствена картина, седнете с детето си и имитирайте действията му. Правете големи драсканици, малки линии или упражнявайте да рисувате кръгове. Ако детето ви е съсредоточено върху това, което рисувате, или колко „добра“ е вашата картина, то е по-малко вероятно да прояви въображение и творчество самостоятелно.

Как да станем сами дизайнери на дома

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Close
Navigation
Close

My Cart

Viewed

Recently Viewed

Close

Categories